+36 20 218 00 89

Home » Vásárlási információ

Vásárlási információ

Jogi nyilatkozat

A honlapon található információk nem tekinthetőek hivatalos ajánlattételnek, kifejezetten tájékoztató jelleggel készültek. A itt szereplő adatok teljességéért, pontosságáért a Cseh Roland E.V. felelősséget nem vállal. A képek csak illusztrációk! Nem tartozik továbbá felelosséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldalak használatából, azok nem megfelelő muködéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából vagy, egyéb hasonló okból kifolyólag származnak. Minden itt közölt információ megváltoztatása, visszavonása vagy aktualizálása minden előzetes értesítés nélkül is lehetséges. Ezen weboldal, az azon található minden képi és szöveges tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogi, illetve védjegyoltalom alatt állnak, azok bármilyen formában történő felhasználása a személyes használatot meghaladó mértékben kizárólag a szerzői jogok birtokosainak erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges. A Cseh Roland E.V. bármely, a weboldalak használata során tudomására jutott személyes adatot a személyes adatok védelméről és a közérdekü adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint kezel. Amennyiben Ön bármely személyes adatát eljuttatja a Cseh Roland E.V. -hez, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt nyilvántartsa és kezelje. A Cseh Roland E.V. a regisztrált felhasználói által megadott adatokat titokként kezeli. A Cseh Roland E.V. által üzemeltetett www.laptopkolcsonzes.hu címen elérhető portál oldalainak megnyitásával Ön elfogadja az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem ért egyet a feltételekkel, ne nyissa meg weboldalainkat!

Cégünkről

Ajánljuk magunkat azoknak,

 • akik ismerik a hazai refurb számítástechnikai piac kínálta üzleti lehetőségeket,
 • akik nem foglalkoznak használt termékek kereskedelmével,
 • akik ár érzékeny piacon kínálnak IT megoldásokat,
 • akik kereskedelmi választ keresnek a Multik diktálta számítástechnikai konkurencia harcban,
 • akik web áruházuk eredményességét naponta frissülő átadott CSV árlistánkkal kívánják bővíteni,
 • akik számítástechnikai eszközparkjukat speciális Microsoft Refurbisher előtelepített, kedvezményes árú operációs rendszerrel ellátott PC-kel kívánják megújítani.

Törzsvásárlóink közt szerepelnek:

 • vezető rendszerházak,
 • IT-gyártók márkaszervizei,
 • a hazai számítástechnika kereskedelem piacvezetői,
 • a leglátogatottabb webáruházak,
 • Budapest és a vármegyeszékhelyek legjelentősebb számítástechnikai üzletei,
 • árérzékeny piacok szereplői,
 • közületek, felhasználók,
 • használt számítástechnika viszonteladók Európa minden országából.

Miért előnyös a használt számítógép?

A nálunk forgalmazott használt számítástechnikai eszközök a legnagyobb világmárkák már bizonyított modelljei. Ön költséghatékonyan jut megbízható, ellenőrzött, tesztelt termékekhez, amelyekre garanciát vállalunk, és amelyeket Ön vásárlás előtt kipróbálhat. Az ismert márkák garanciát nyújtanak rá, hogy az eszköz hosszú élettartamú, egyszerűen fejleszthető, supportja könnyen hozzáférhető legyen.

Miért érdemes csatlakozni viszonteladói hálózatunkhoz?

Ha Ön használt számítástechnikai viszonteladó, hasonlítsa össze árainkat, termékeink minőségét, szolgáltatásainkat jelen forrásaival.

Ha Ön új eszközök viszonteladója, ismerje meg és használja ki a használt számítástechnika nyújtotta üzleti lehetőségeket biztos háttérrel.

Ha Ön rendszergazda, felhasználó

 • kérjük hasonlítsa össze árainkat, termékeink minőségét, szolgáltatásainkat jelen forrásaival,
 • már kifutott szerveréhez, Pc-jéhez találja meg listánkban a keresett alkatrészt a gyári ár töredékéért.


Legnagyobb készlet
Az országban egyedülállóan nagy raktárkészletről kínáljuk termékeinket,

 • hogy nagy volumenű viszonteladóinkat, export vásárlóinkat maradéktalanul ki tudjuk szolgálni,
 • hogy az ország kiskereskedelmi üzleteiben bejáratott termékek utánpótlását biztosítani tudjuk,
 • hogy nagyobb számítástechnikai projektek számára megoldást tudjunk kínálni.


Kibővült választék
A Számítógép, TFT, Notebook, Nyomtató kategóriák mellett megjelent listánkban Szerver, Szerveralkatrész is. Termékcsoporton belül az olcsó ‘projekt termékektől’ a mindenkori használt számítástechnika High End-jéig terjed a skála. 

Legjobb árak
Import tevékenységünknek köszönhetően a legjobb aktuális piaci árakon tudjuk kínálni termékeinket. Mennyiségi vásárlásnál, vagy alacsonyabb konkurens ajánlatnál kérjen egyedi árat ügyfélszolgálatunktól.

Vásárlás, megrendelés

A weboldalon csak regisztrált viszonteladók vásárolhatnak. Regisztráció és viszonteladói szerződés nélkül bruttó végfelhasználói árak láthatóak csak az oldalunkon.
 

„B” kategória leírása

A „B” kategóriás termékeknél minden esetben esztétikai okai vannak a „B” kategóriába sorolásnak. Műszakilag kifogástalanok a termékek.

Monitorok:
A „B” kategóriás monitoroknál a kijelző foltos és vagy karcos vagy pixelhibás, illetve lehet a borításon is külsérelmi nyom (repedés, törés).

Notebookok:
A „B” kategóriás notebookoknál a kijelző lehet foltos és vagy karcos vagy pixelhibás, továbbá a borításon lehetnek külsérelmi nyomok (repedés, törés), 0%-os akkumulátor vagy akkumulátor nélkül esetleg USB port nem működik vagy törött.

A „B” kategóriás notebookok esetében az alábbi hibaosztályozás érvényes:

Hiba mértékeJelölésFoltKarcHorpadásRepedés, törés
Enyhe+Legfeljebb 1 db, 1€ pénzérme nagyságúTöbb mint 3 db és/vagy 3 cm-nél hosszabb, felületiLegfeljebb 1 db 5 Ft-os pénzérme nagyságúLegfeljebb 0,5 cm
Közepes++Legfeljebb 3 db, 1€ pénzérme nagyságúLegfeljebb 3 db, maximum 5 cm hosszú, NEM felületiLegfeljebb 3 db 5 Ft-os pénzérme nagyságúLegfeljebb 2 cm
Súlyos+++4 vagy annál több db, 1€ pénzérme nagyságú VAGY 1 db világító fehér voltTöbb mint 3 db és/vagy 5 cm-nél hosszabb3 db-nál több és/vagy 5 Ft-os pénzérme nagyságút meghaladóNagyobb mint 2 cm

„A-” kategória leírása

Akárcsak a „B” kategóriás termékeknél, az „A-” kategóriás termékeknél is kizárólag esztétikai okai vannak a besorolásnak, tehát műszakilag kifogástalan termékekről van szó.

Olyan notebookok tartoznak az „A-” kategóriába, amelyeknek nincs nagyobb sérülése, mint amit a „B” kategóriás termékek hibaosztályozásának „+”, azaz enyhe típusa jelent. A „+” hibaosztályozás részletiről a fenti „B” kategória leírása bekezdésben található táblázat nyújt bővebb információkat.

Minőségbiztosítás

Termékeinket a legmodernebb technológiával, speciális szoftverekkel teszteljük, laptopjainkat egyedileg csomagoljuk, és minden eszközt minőségi állapotának megfelelően kategorizálunk, megkönnyítve ezzel vásárlóink döntését.

Marseus Computer minőségi besorolások és azok főbb jellemzői, elvárásaiGrade AGrade B
Notebook– A kijelzőn megengedett pixelhibák száma maximum 3 lehet
– Törésmentes, ház és burkolat, az eszköz korának megfelelő esztétikai állapotú
– Az eszköz minden alkatrésze maradéktalanul működik
– Az eszközön található esztétikai sérülés, mely működésére viszont nincs behatással. (A pontos hibaosztályozás részletesen feljebb olvasható.)
TFTA kijelzőn megengedett pixelhibák száma maximum 3 lehet
– Törésmentes ház és burkolat
– Karcmentes kijelző
– A kijelző, karcos és/vagy foltos lehet
– Az eszközön található esztétikai sérülés, mely működésére viszont nincs behatással
Grade C– Törött burkolat, hiányzó vagy sérült alkatrész– Törött burkolat, hiányzó vagy sérült alkatrész

Minőségellenőrzés, felújítás

Termék bevizsgálásaRaktárunkba érkező termékeket árucsoport, gyártó, típus, konfiguráció, méret szerint osztályozzuk, működő képességét ellenőrizzük.
Adatmegsemmisítés, HDD formázásSzámítógépeink, notebookjaink, szervereink HDD-jét formázzuk.
Hibák kiszűrése, javításaAz esetleges hibás alkatrészeket cseréljük.
Hibák kiszűrése, javításaEgységesítjük raktárunkba érkezett termékek konfigurációját, minden eszközt tisztítunk, minden számítógépünk, szerverünk belsejét magasnyomású kompresszorral portalanítjuk.
Garanciális és egyedi azonosító címkézésMinden alkatrészen általános garanciális azonosítót helyezünk el, minden készüléket egyedi azonosítóval látunk el, melynek segítségével raktározástól egészen az esetleges garanciális ügyintézésig nyomon követjük az áru útját.
KészletezésVonalkód alapú készletező és számlázási rendszer segítségével vesszük nyilvántartásba termékeinket.
Jogtiszta Windows operációs rendszertelepítésCégünk csatlakozott a Microsoft Registered Refurbisher programjához, így minden számítógépet, notebookot, szervert el tudunk látni Windows operációs rendszerrel! A Refurbished licensz megadásakor a számítógép esetlegesen meglévő COA matricája mellé (a régi COA megléte már nem feltétel) egy új, barna színű COA matrica kerül. Telepítéskor az eredeti  COA-hoz tartozó azonosító és termékkulcs deaktiválásra kerül, az új COA  azonosítója és a hozzá külön kapott termékkulcs lesz érvényes. Telepítő lemez már nem tartozéka a megvásárolt szoftvernek, helyette recovery partíció található a merevlemezen! A szoftverek árai a telepítést is tartalmazzák, és  csak előtelepítve vásárolhatók meg
SzaktanácsadásÜgyfélszolgálatunkon vásárlás előtt kérje szakképzett kollégánk segítségét termékeinkkel kapcsolatban.
RendelésWebes árlistánk vagy hírlevelünk alapján kiválasztott termék rendelését leadhatja a rendeles@marseus.hu e-mail címre, vagy megrendelheti www.marseus.hu webáruházunk segítségével, illetve ügyfélszolgálati telefonszámunk egyikén.
Értékesítés, szállításViszonteladói kedvezményeinket szerződött partnereink vehetik igénybe. Az árut átveheti ügyfélszolgálatunkon, kedvezményes díjú -akár ingyenes- szerződött futárszolgálati partnerünktől, vagy az Ön által küldött futárszolgálattól. Számláját rendezheti készpénzben, bankkártyával, előre átutalással.
SupportTerméktámogatási kérdéseit küldje a service@marseus.hu e-mail címre, lehetőség szerinti mielőbb válaszolunk.

Házhozszállítás

Házhozszállítási partnerünk a Express One futárszolgálat.

Szállítás hétfőtől-péntekig munkaidőben.
Kézhezvétel a rendeléstől számított 1-2 munkanapon belül.

Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes második kézbesítés.

Automatikus értékbiztosítás maximum 100.000 Ft-ig.

Nettó 150.000 Ft feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes!

Kiszállítás díjtáblázat

Rendelés összegeKiszállítási díj
Nettó 149.999 Ft-ignettó 5.000 Ft
Nettó 150.000 Ft vagy afelettmi álljuk
Utánvét összege 
Nettó 149.999 Ft alattnettó 250 Ft
Nettó 150.000 Ft vagy afelettmi álljuk

 

 

Operációs rendszerekkel kapcsolatos tudnivalók

Már meglévő COAWindows 10 Home Premium Refurb 32/64-bitWindows 10 Professional Refurb 32/64-bit
nincsTelepíthetőTelepíthető
Win 95, Win 98, Windows Millenium Edition, XP Home, Vista Home Basic, Vista Home Premium, Win 7 Home PremiumTelepíthetőTelepíthető
Windows 2000, XP Prof, Vista Business, Vista Ultimate, Win 7 Pro, Win 7 UltimateTelepíthetőTelepíthető
A telepítéseket a megrendelések beérkezési sorrendjében teljesítjük.
  
Cégünk csatlakozott a Microsoft Registered Refurbisher programjához, így minden az árlistánkban található számítógépet és notebookot, magyar nyelvű, kedvezményes árú Windows 10 Home Premium/Professional, illetve Windows 11 professional operációs rendszerrel tudunk szállítani. Windows 10 operációs rendszer telepítése a 7. generációs processzorokig bezárólag kérhető, 8. vagy afölötti generációs processzorral rendelkező számítógépekre már csak Windows 11 Professional operációs rendszer vásárolható. 
A Refurbished licensz megadásakor a számítógép esetlegesen meglévő COA matricája mellé (a régi COA megléte már nem feltétel) egy új, barna színű COA matrica kerül. Telepítéskor az eredeti COA-hoz tartozó azonosító és termékkulcs deaktiválásra kerül, az új COA azonosítója és a hozzá külön kapott termékkulcs lesz érvényes. Telepítő lemez már nem tartozéka a megvásárolt szoftvernek, helyette recovery partíció található a merevlemezen.
A szoftverek árai a telepítést is tartalmazzák, és csak előtelepítve vásárolhatók meg.
 
  
Az Apple termékeket (iMac, MacBook stb.) alapesetben operációs rendszer nélkül áruljuk, de vásárlóink kérésére díjmentesen feltelepítjük az adott konfigurációval kompatibilis operációs rendszert. Ez a rendelés feldolgozását 1 munkanappal meghosszabbítja. 

Notebookok billentyűzetkiosztával kapcsolatos tudnivalók

Termékeink többsége nem magyar nyelvű billentyűzetkiosztással rendelkezik. Azoknál a termékeknél, ahol magyar a billentyűzet, a terméknévben a “HU” rövidítéssel jelezzük, pl.: Dell Latitude 5480 i5-7200U/8GB/256GB SATA SSD/webcam/1920×1080/HU.
 

Jótállás, garancia

Garanciális ügyintézés minden esetben a termék bevizsgálásával kezdődik.

Jótállási idők:
 

PC:24 HÓNAP
MONITOR:24 HÓNAP
PC, NOTEBOOK ALKATRÉSZ:24 HÓNAP
NOTEBOOK:24 HÓNAP
NYOMTATÓ:24 HÓNAP
TELEFON:6 HÓNAP
SZERVER:24 HÓNAP
SZERVER ALKATRÉSZ:24 HÓNAP

Notebook garanciális feltételek:

Az akkumulátor kivételével normál garanciális feltételeink érvényesek a laptopokra is (24 hónap szervizgarancia). Az akkumulátorokra és azok üzemidejére nem vállalunk garanciát. A hibás (0 perc üzemidejű) akkumulátorú, „A” kategóriás notebookok 10% engedménnyel kaphatók. „A” kategóriás notebookok esetében működő akkumulátorral rendelt, de hibás akkuval átvett termékek esetén, 3 napon belüli visszaszállításkor cseréljük az akkumulátort.
 

Garancia kiterjesztés:

Az alábbi táblázatban található százalékokkal növelve termékeink árát vállalunk akár extra 1 év szervizgaranciát! A kiterjesztett garancia az adott termékkel együtt, egy számlán vásárolható meg. További részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

 Azonnali csere*+ 12 hó
PC2%10%
MONITOR2%10%
NOTEBOOK2%10%

*Azonnali cseregarancia:
Probléma esetén, amint beérkezik hozzánk a termék, a szervizes kolléga azonnal elkezd vele foglalkozni. Megvizsgáljuk, hogy a kifogásolt terméken lehetséges-e a javítás. Amennyiben a javítás nem lehetséges, csak abban az esetben cseréljük az eszközt.

Garanciális ügyintézés folyamata:

3 napon belül azonnal csere Amennyiben a hibás terméket  3 napon belül visszaszállítják telephelyünkre, azonnal cseréljük.
   
Hiba bejelentése e-mailen Amennyiben bejelenti a service@marseus.hu e-mail címen garanciális igényét, a javítandó készüléket eljuttathatja ügyfélszolgálatunkra garancia időn túl is. Kérjük, jelezze levelében  egyedi azonosítónk számát.
   
Garanciális visszáru Garanciális eszközét visszahozhatja személyesen ügyfélszolgálatunkra vagy következő futárszolgálatos kiszállításnál ingyenesen visszáruzhatja.
   
Termékazonosítás Kérjük, minden esetben győződjön meg a sértetlen garanciális azonosító matricáról, egyedi azonosítóról és mellékelje a számla mellé kapott garancialevelet vagy annak másolatát.
   
Szervizünk meggyőződik a hibáról Garanciális csere vagy javító folyamat szervizünk hiba feltárásával indul.
   
Javítás / Csere 10 munkanapon belül javítjuk vagy cseréljük garanciális áruját.
   
Adminisztráció A termék garanciális ideje a javítás időtartamával növekszik.